Moni on varmasti samaa mieltä siitä, että pikaruoka piristää kummasti pitkäksi venyneen bileillan päätteeksi. Ei olekaan ihme, että bilepaikkojen suljettua ovensa monen pikaruokalan ovelle kerääntyy pitkä jono. Pizza tai kebab piristää kummasti, vaikka olo tuntuisikin nuutuneelta.

Monet juhlijat hakevat piristystä pikaruuasta

Bileillan päätteeksi olo saattaa tuntua nuutuneelta. Vaikka ilta olisikin onnistunut, voi tuntua siltä, että tarvitset nopeasti energiaa ja hyvää ruokaa palautuaksesi sen verran, että selviydyt kotiin asti ja omaan sänkyysi. Olet ehkä viettänyt illan tanssimassa tai kokeillut pelaamista jossakin Casumon kaltaisessa paikassa. Tällöin nopea ja ravitseva ateria voi tulla tarpeeseen.

Pizza ja kebab ovat suosittua pikaruokaa

Kun nälkä on kova ja kiire nukkumaan on melkoinen, on näppärää turvautua pikaruokaan. Sekä pizza että kebab ovat tässä tilanteessa oivallisia vaihtoehtoja. Pizzaa on tarjolla monilla erilaisilla täytteillä ja kebabiakin on mahdollista ostaa esimerkiksi pitaleivän sisällä tai tarjoiltuna ranskalaisten tai riisin kera.

Pizzaa on nautittu rankkojen suoritusten jälkeen jo ammoisina aikoina

Etelä-Italian alueelta kotoisin oleva pizza on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenistä toiseen ja kebabiakin on syöty monilla alueilla jo yllättävän pitkään. Pompejissa harrastettiin monenlaista ilonpitoa ja sieltäkin on löytynyt kaivauksissa kauppoja, jotka muistuttavat nykyisiä pizzerioita. Ehkäpä jo tuolloin näistä pizzerioiden esi-isistä haettiin terästystä nuutuneeseen oloon.

Erään tarinan mukaan sotilaat olisivat valmistaneet kilpiensä päällä rankkojen taisteluiden jälkeen pizzoja muistuttaneita litteitä leipiä. Tämäkin on oivallinen todiste siitä, että pizza on oivallista ruokaa silloin, kun oma olo on erityisen nuutunut.

Pizzasta on moneksi

Nykyisin pizza on melko edullista ja nopeaa purtavaa, jonka voi helposti napata vaikkapa mukaan pizzerian tiskiltä. Vaikka nykyisin pizza onkin erityisen edullista purtavaa, niin menneinä aikoina se maistui hyvin myöskin aatelisille. Pizzan suosion taustalla onkin sen muunneltavuus ja se, että se sopii kovin monenlaiseen makuun. Erilaisilla täytteillä tästä suosikkiruuasta saadaan loihdittua hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja. Se voi olla kasvisruokaa tai täyttävää ja melko rasvaistakin ruokaa – syöjän maun ja toiveiden mukaan. Laadukas ja herkullinen tomaattikastike on edelleenkin hyvän pizzan salaisuus!